دانلود رایگان مقاله ISI درباره روغن های پسماند خوراکی،اسید سولفوریک اسید و ترانس استریفیکاسیون
دانلود رایکان مقاله انگلیسی ISI با موضوع کاهش اسیدهای چرب آزاد در روغن های پسماند خوراکی با روش استریفیکاسیون
عنوان فارسی مقاله:
کاهش اسیدهای چرب آزاد در روغن های پسماند خوراکی با روش استریفیکاسیون در حضور کاتالیزورهای اسیدی
عنوان انگلیسی مقاله:
Reduction of Free Fatty Acids of Waste Oil by AcidCatalyzed Esterification
دانلود رایگان مقاله ISI با فرمت PDF:
مشاهده توضیحات کامل و خرید ترجمه فارسی با فرمت ورد تایپ شده:
بخشی از مقاله انگلیسی :
2. Materials and Methods
Waste cooking oils (collected randomly from the Restaurant whose average acid values are 7.1mg KOH/g oil), Silica gel (For thin layer chromatography 60G), Cholosulfonic acid, Methanol (95%), Hexane, potass, Iso propel alcohol and starch was purchased from Merck, were used in this work.
Catalyst preparation
A 500 ml suction flask equipped with a constant-pressure dropping funnel and a gas inlet tube for conducting HCL gas over an adsorbing solution (i.e.water) was used. It was charged with silica gel (60.0 g). Chlorosulfonic acid (23.3 g, 0.2 mol) was added drop wise over a period of 30 min at room temperature. HCL gas evolved from the reaction vessel immediately after the addition was complete the mixture was shaken 30 min. A white solid (silica sulfuric acid) 76.0g was obtained (Scheme 3) [18]. The final catalyst was tested with FT-IR for its structure.